Ποιο είναι το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνω;

Έχετε μερικές μεγάλες επιχειρηματικές ιδέες, αλλά δεν ξέρετε πού ή πώς να ξεκινήσετε. Ένα από τα κύρια ζητήματα που πρέπει να καταλάβετε πρώτα είναι το λεγόμενο. νομικό καθεστώς της εταιρείας σας. Οι επιλογές για αυτό δεν είναι λίγες, αλλά οι κυριότερες, όπως τα λέγαμε, οι πιο μαζικές και καταλληλότερες στη γενική περίπτωση είναι οι τρεις – ET, EOOD (Ltd.) ή ΟΟD.


Χαρακτηριστικά της ET

Ας δούμε πρώτα τον Ελεύθερο επαγγελματία /ET/. Σε γενικές γραμμές, αυτή είναι μια ξεπερασμένη και όχι πολύ αποτελεσματική μορφή διαχείρισης της επιχείρησής σας, απολαμβάνοντας κάποιες φορολογικές απαλλαγές στο παρελθόν, αλλά δεν είναι μια καλή επιλογή προς το παρόν. Είναι δύσκολο να επισημανθούν οι θετικές πτυχές της ΕΤ, και αυτό θα σταθώ κυρίως στις ελλείψεις αυτής της μορφής. Πρώτα απ’ όλα, η ET είναι μια εταιρεία απεριόριστης ευθύνης! Τι σημαίνει αυτό; Με μια απλή εξήγηση, αυτό σημαίνει ότι το φυσικό πρόσωπο – έμπορας είναι υπεύθυνος έναντι των πιστωτών και του κράτους για όλα τα προσωπικά του περιουσιακά στοιχεία, όχι μόνο το ακίνητο που ανήκει ως ΕΤ, αλλά και όλα όσα είναι η προσωπική ιδιοκτησία του (αυτό περιλαμβάνει το διαμέρισμά σας, το αυτοκίνητό σας, τα ακίνητα κ.λπ.) Σε κάποιο σημείο, εάν για κάποιο λόγο, βουλιάξετε στα χρέη που δεν μπορείτε να καλύψετε εκτός από το ενδεχόμενο να χρειαστεί να τερματίσετε την επιχείρησή σας, μπορεί να βρεθείτε απολύτως χωρίς προσωπική ιδιοκτησία (κυριολεκτική μπορεί να βρεθείτε στο δρόμο). Συνολικά η ΕΤ, βάση του δεδομένου, δεν θεωρούνται νομικός εκπρόσωπος και υπόκεινται πλήρως στον νόμο περί φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων. Δεν σας συνιστώ να ξεκινήσετε μια νέα επιχείρηση χρησιμοποιώντας την ET, αλλά προτρέπω σε όσους από εσάς είστε μονοπρόσωποι έμποροι μέσω εγγεγραμμένων παλαιών εταιρειών να μετατρέψετε το καθεστώς σας. Εάν αναρωτιέστε πώς μπορεί να γίνει αυτό, μπορείτε πάντα να επικοινωνήσετε μαζί μας και να λάβετε τις πληροφορίες που χρειάζεστε.


E / OOD – η καλύτερη επιλογή!

Η άλλη ομάδα, στην οποία αναφέρθηκα, είναι οι λεγόμενες εταιρείες περιορισμένης ευθύνης. Όπως, ίσως αντιλαμβάνεστε, το μεγαλύτερο πλεονέκτημα βρίσκεται στο όνομά τους – οι ιδιοκτήτες τους ευθύνονται έναντι των πιστωτών και του κράτους σε περιορισμένο βαθμό, μόνο στο βαθμό του μεριδίου τους στο κεφάλαιο της εταιρείας. Σε αντίθεση με την ET, ό, τι κι αν συμβαίνει με την επιχείρηση που ξεκινήσατε η προσωπική ιδιοκτησία σας θα παραμείνει πάντα προστατευμένη και άθικτη. Ο ισχύων νόμος παρέχει στις εταιρείες τη δυνατότητα να ανοίξουν με μέγεθος κεφάλαιο 2 λεβ, το οποίο στην περίπτωση αυτή θα είναι και το ποσό της προσωπικής σας ευθύνης ως ιδιοκτήτη. Παράλληλα, καθιστά την έναρξη και το ξεκίνημα μιας επιχείρησης προσβάσιμη ακόμη και για άτομα με λίγους οικονομικούς πόρους. Ανάλογα με το αν η εταιρεία έχει μόνο έναν ιδιοκτήτη ή περισσότερους συνεταίρους, πλέον προσαρμόζονται και οι δύο τύποι της EOOD και της OOD. Σε αντίθεση με την ET, η E / OOD είναι νομική οντότητα και ως εκ τούτου υπάγεται πλήρως στους κανόνες που καθορίζονται στο Νόμο (о Νόμος περί φόρου εισοδήματος εταιρειών {ЗКПО}).


Περίληψη σχετικά με το θέμα


Φυσικά, ανεξάρτητα από τη μορφή που επιλέγετε, τα εμπορικά, εργασιακά, φορολογικά και νομικά χαρακτηριστικά, οι υποχρεώσεις καθόλου δεν είναι απλές. Απαιτούν εκτεταμένη εμπειρία και εμπεριστατωμένη γνώση του θέματος και αυτό έχει ιδιαίτερη σημασία. Θα έλεγα ακόμη, ότι η πρώτη προτεραιότητά σας κατά την έναρξη μιας επιχείρησης είναι να βρείτε τους κατάλληλους ανθρώπους όπου να αναθέσετε τις λογιστικές υπηρεσίες σας. Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να εξοικονομήσετε πολλά μελλοντικά προβλήματα και ταυτόχρονα να αξιοποιήσετε στο έπακρο όλες τις νομικές φορολογικές ελαφρύνσεις και προνόμια. Συμπερασματικά, αν εξακολουθείτε να αναρωτιέστε ποια μορφή θα επιλέξετε, προτείνω να στοιχηματίσετε σε εταιρείες περιορισμένης ευθύνης. Ο πιο κατάλληλος και ασφαλής τρόπος για την επιτυχία σας.


Μπόντσο Γιαντσέφ
Βοηθός ελεγκτής

Leave a comment

Επικοινωνήστε μαζί μας

Επιλέξτε ΑρχείοΑνέβασμα αρχείου

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε για να ενημερώνεστε
πρώτοι για οτιδήποτε νέο μας.

7Polyglot Translations © 2020. All rights reserved.
Designed by ArtAbout.